Manastiri Fruške gore i Sremski Karlovci - IZLET--- 20,Dec.---

Uslovi prodaje

  • PONUDA OBUHVATA : 990 rsd.-Vaučer kojim ostvarujete aranžman za celodnevnI IZLET- obilazak  Sremskih Karlovaca i Fruškogorskih  manastira.  Termini  polaska iz Novog Sada :   15.11. ; 20.12. ;  u aranžmanu Turističke agencije Magelan, Nikole Pašića 7 Novi Sad.
  • Jedan vaučer važi za jednu osobu
  • Jedna osoba može kupiti više vaučera
  • Termini  polaska iz Novog Sada : 15.11. ; 20.12. ;
  • Polazak iz Novog Sada
  • Obavezna rezervacija mesta unapred na tel: 021-420 680; 021 4722 028
  • Prilikom korišćenja vaučera obavezujete se na slaganje sa opštim uslovima Turističke agencije Magelan D.O.O. 21000, Nikole Pašića 7 Novi Sad
  • Srećan put! 
  • Vaučer važi do: 20. 12. 2014.
990 din
Cena pre popusta : 1980 din

Ušteda : 990 din

Popust : 50 %

Preuzeto : 7 kom

Naruči putem SMS-a ili Telefonom

Chat Now

 

Sremski Karlovci i Fruškogorski manastiri

Termini  polaska iz Novog Sada : 20.12. ;

Program je namenjen novosađanima i gostima ovog grada. U programu su obilasci nekoliko manastira i vinarija sa Fruške gore i iz Sremskih Karlovaca.

Vreme polaska: 9,30 h sa parkinga ispred hotela Sajam. Povratak u Novi Sad u 19 h.

 

Putovanje preko Iriškog venca. Prva poseta je manastiru Hopovo koji potiče sa kraja 15. veka, a nova crkva je podignuta u 16. veku kada i predstavlja najznačajniji prosvetni centar. Kasnije će u njemu boraviti i Dositej Obradović. Osnivač ove drevne svetinje, kao i većine fruškogorskih bisera je sveti vladika Maksim (Đurađ Branković) i ovo je njegova prva zadužbina. Manastir je delo nepoznatog graditelja/arhitekte koji je uspeo da objedini tradicionalni moravski graditeljski stil i elemente evropske i islamske sakralne umetnosti. Najveće bogatstvo manastira su mošti svetog Teodora Tirona, koje se čuvaju u kivotu, u crkvi. Teodor Tiron je prvi svetac, zaštitnik grada Venecije. Bežeći od oktobarske revolucije u Rusiji, u manastiru je do II sv. rata boravilo nekoliko ruskih porodica koje su ponovo bežeći od komunizma emigrirale prema Francuskoj i drugim zemljama. 

Poseta vinariji Mačkov podrum, degustacija vina i mogućnost kupovine Portogizera, Camerlot, Shardone-a ili nekog od drugih vina ove poznate vinarije. 

Nastavak putovanja ka manastiru Grgeteg koji je osnovao Vug Branković, u narodu poznatiji kao Zmaj Ognjeni Vuk polovinom XV veka. Manastirska crkva je posvećena Svetom Nikoli. U ovom manastiru se čuva jedna od najvernijih kopija Majke Bozije Trojeručice sa Hilandara. Tokom svoje istorije manastir Grgeteg je vrlo često bio pribežište za kaluđere koji su pod naletom Turaka bežali iz Srbije i više puta je spaljivan, i kao feniks se ponovo dizao. Ipak, po nalogu Austrougarske, u poslednjim renoviranjima nije mogao biti i fresko oslikan i po tome je jedinstven. 

Poseta manastiru Krušedol, najznačajnijem od 17 fruškogorskih manastira. Manastir je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom - poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac. 

Dolazak u Sremske Karlovce - centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Kapela mira, Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vreme za individualno istraživanje ovog gradića. Opciono:

samostalna poseta Patrijaršijskom dvoru u kojoj se nalazi stalna postavka predmeta iz XVIII i XIX veka iz razorenih i ugroženih crkava u Bosni i Hrvatskoj, 

Karlovačkoj gimnaziji

Opciono: poseta nekom od vinskih podruma u Sremskim Karlovcima gde ćete uz zanimljivu priču o vinima i vinskoj proizvodnji imati prilike da degustirate čuveni karlovački bermeti druga fruškogorska vina.

Tokom boravka u Karlovcima preporučujemo i degustaciju čuvenog švapskog kolača kuglof koji uz bermet slovi za najbolji suvenir iz ovog grada.

Slobodno vreme do 18 h.

 

CENA ARANŽMANA: 990,00 DIN ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA

Ova cena se odnosi na rezervacije i uplate minimum 7 dana unapred za minimum 65 putnika za polaske koji se realizuju: 21. septembra, 18. oktobra, 15. novembra, 20. decembra

Program uključuje:

- Prevoz modernim, turističkim mini busom sa audio video opremom i klimom

- degustacija vina u Mačkovom podrumu

 - Obilaske prema programu

- Usluge licenciranog turističkog vodiča

- Troškove organizacije 

 

Cena ne uključuje:

- Ulaznicu za Kapelu mira (dobrovoljni prilog u visini oko 100 din)

- Ulaznica za Patrijaršijski dvor (100 din)

- Ulaznica za Karlovačku gimnaziju (100 din)

- Degustaciju vina u Sremskim Karlovcima (300 dinara po vinariji)

- Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

 

Usled nedovljnog broj prijavljenih, agencija zadržava pravo otkaza aranžmana 3 dan pred put. 

Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 253/2010. 

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA-e.

 

INFORMACIJE I REZERVACIJE  Turistička agencija  Magelan D.O.O. 21000, Nikole Pašića 7 Novi Sad

Tel: 021-420 680; 021 4722 028; 021 4724 088  ;  021-310-6 334 ,  e-mail:   incoming@magelan.rs

Turistička agencija Magelan

Nikole Pašića 7 , 21000



Nikole Pašića 7 Novi Sad


Dodatne slike : Turistička agencija Magelan

Komentari kupaca